<

СУПТО 2020

СУПТО 2020 - вече е одобрен под No:655 в списъка на НАП.НОВО от 28.01.2020 !!! Удължават срока за прилагане на НАРЕДБА Н-18 с 6 месеца до (31.07.2020 г.) за справка Държавен вестник

Първо малко отговори на въпроси които често се задават
( С прости думички за да е лесно за разбиране ) :* ТОВА НЕ Е НОВА ВЕРСИЯ НА ПРОГРАМАТА 'ФАКТУРИ 2020' - ТОВА Е НОВ ПРОГРАМЕН ПРОДУКТ 'СУПТО 2020' !
* СУПТО 2020 може да издава ФАКТУРИ, ПРОФОРМИ, СТОКОВИ РАЗПИСКИ, ПРОТОКОЛ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ има и складов МОДУЛ !
* Складовия модул - НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ПОЛЗВАНЕ ( Можете да не го ползвате - по желание e )!
* ПРОГРАМАТА  ФАКТУРИ 2020 може да се ползва, САМО АКО НЯМА КАСОВ АПАРАТ  в същия търговски обект след 31.07.2020 или съответния нов срок който се очаква !
* НЯМА ДА ЛИЦЕНЗИРАМЕ  ПРОГРАМАТА- ФАКТУРИ 2020 по Наредба Н-18, но ще продължаваме да я поддържаме и в бъдеще - тя ще остане да бъде ползвана от клиенти, които нямат разплащания в брой ( оказа се че са доста голяма част )!
* НОВАТА ПРОГРАМА СУПТО 2020 - не можете да свалите и инсталирате сами ! - ще ви я инсталираме, демонстрираме и настроим, ние дистанционно.
* КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕХВЪРЛИ ОТ ПРОГРАМАТА  ФАКТУРИ 2020 към СУПТО 2020  - Това са КЛИЕНТИТЕ и СТОКИТЕ/УСЛУГИТЕ
* ИЗДАДЕНИТЕ ФАКТУРИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ в новия продукт СУПТО 2020 ( Това са вече извършени продажби - все едно да декларирате че сте получили два пъти повече пари.) - Може да се въведе до кой номер на фактурите сте стигнали за да продължите с номерацията.
* Ако имате абонамент за поддръжка на ФАКТУРИ 2020 и преминавате към СУПТО 2020 остатъка от абонамента, ще ви бъде приспаднат от абонамента за новата програма.
* СУПТО 2020 - за сега няма да има версия на USB флашка !!! ( Няма да е много практично да инсталирате касовия апарат на всеки компютър отново и отново )
* НАП  НЕ МОГАТ ДА ВЛИЗАТ ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ ЗА ДА ВИ ТОЧАТ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ПРОГРАМАТА КОГАТО СИ ПОИСКАТ !!! - АКО ИСКАТ НЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ - ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ  ЛИЧНО ПРИ ВАС И КОМПЮТЪРА ВИ, ЗА  ДА ИМ ДАДЕТЕ ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯТА.
* СУПТО 2020  НЕ ПРАЩА НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ КЪМ НАП ( СУПТО 2020, само съхранява пълната информация на вашият компютър. )- ИНФОРМАЦИЯ КЪМ НАП ИЗПРАЩА САМО КАСОВИЯТ ВИ АПАРАТ , и то за нещата които минават през него. ( плащанията в брой ) . На него се съредете :)
* НЕ СМЕ ИЗМИСЛИЛИ НИЕ НАРЕДБАТА !!! НАРЕДБАТА Е ИЗМИСЛЕНА ОТ НАП и МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИИТЕ ако имате забележки по изискванията и - обръщайте се към тях !!!
* НЕ - НЕ ИСКАМЕ НА ВСЯКА ЦЕНА да ви накараме да минете на новата програма, както направиха много други фирми, които сега се чудят как да оправдаят бъговете си и новите промени които постоянно излизат..
* От 2004 година (вече 16 г. ) до сега, винаги сме били отговорни към клиентите си. Програмата ни за фактури има няколко хиляди инсталации, и само заради печалбата НЯМА  да ви пробутаме продукт които не отговаря напълно на закона, и не работи както трябва. В новите версии сме вложили много труд и средства за да  добавим важни системи за работата на всеки съвременен продукт :  система за автоматично актуализиране, система за автоматично активиране, система за автоматично докладване на грешките и др. По този начин, ако програмите ни имат проблем ние научаваме за това и може да ги усъвършенстваме постоянно.


Покриваме всички 6 различни протокола за комуникация на най големите производители - продукта работи с всички модели на ДЕЙЗИ, ДАТЕКС, ТРЕМОЛ, ЕЛТРЕЙД
Подсигурили сме следните устройства с които тестваме нашите продукти:

DAISY Compact M    DATEX WP-50 DATEX DP-25X DATEX FP-800    TREMOL M20    ELTRADE A1

Специални благодарности на фирма
ДЕЙЗИ, които първи ни осигуриха устройство за тестове. А и устройството им работи перфектно, за което го препоръчваме на клиентите ни, които все още не са си закупили фискално устройство.КАКВО Е НЕОБХОДИМО ЗА ДА ВИ ИНСТАЛИРАМЕ СУПТО 2020?:

( В момента текат всекидневни преговори между НАП и различни бизнес организации, които ще доведат до много нови промени, най-вероятно и нови срокове, така че за сега препоръчваме да се изчака, когато имаме информация какви ще са промените и сме готови ще пуснем и версията за инсталиране. )


- За да можем да инсталираме продукта, трябва освен касовия апарат,  да си закупите и кабел за свързване с компютъра (ако все още нямате ). Фирмата, която ви е продала касовият апарат би трябвало да знае и да може да ви предложи кабел за свързване.
- Когато започнем инсталирането, от Вас ще се изисква само да включите кабела, от едната страна в касовият апарат, от другата в компютъра.
- Инсталирането и настройките, ще ви направим ние, чрез дистанционна връзка през интернет.

Можете да се запознаете с ръководството за работа с продукта от тук Основни положения при работа с продукта.

· Програмният продукт СУПТО 2020 не е преработка на стар продукт.

СУПТО 2020 е нова разработка на фирма ПРОСИСТЕМС ЕООД, изградена изцяло за да отговори на изисквания на Наредба Н-18.

Наредбата поставя продажбата в основата на всички търговски процеси, именно за това не преработихме съществуващите ни продукти ФАКТУРИ и СКЛАД, а разработихме нов продукт СУПТО 2020 в който процесите са позиционирани във времето по начина заложен в наредбата.

· В СУПТО 2020 – продажбата е основата около която се случва всичко. В нашият софтуер първичното не е издавания документ, а продажбата на базата на която се генерират съответните законово изискуеми документи.

· СУПТО 2020 – проследява процеса от създаването на продажбата, до нейното приключване

- По изискванията на новата наредба, продажба не може да бъде създадена или приключена, ако програмния продукт не е свързан с изправно фискално устройство. Така че СУПТО 2020 не може да се използва без свързано към него фискално устройство, освен за извеждане на справки.

- НАЧАЛО НА ПРОДАЖБАТА – с натискането на бутона НОВА ПРОДАЖБА – софтуера проверява наличието и изправността на фискалното устройство и генерира Уникален Номер на Продажбата (УНП). Този номер е задължителен реквизит за документите отпечатвани от Фискалното Устройство (ФУ). С цел по лесна работа, в СУПТО 2020, УНП номерa, може да се открие на всички документи свързани с конкретната продажба, макар че не е задължителен реквизит за повечето от тях.

- КРАЙ НА ПРОДАЖБАТА – за приключване на продажбата в СУПТО 2020 се смята момента, когато стоката/услугата е получена и дължимите суми са платени. В момента на приключване софтуера проверява наличието и изправността на фискалното устройство, ако е необходимо отпечатва съответните документи и отбелязва продажбата като приключена. От този момент нататък всякакви корекции по продажбата не са възможни, възможно е единствено нейното частично или пълно сторниране.

· СУПТО не може да бъде използвано анонимно. СУПТО изисква въвеждане и визуализация на три имена на потребител. Лицата по чл. 118, ал.18 от ЗДДС са длъжни да въвеждат имената за всеки от ползвателите (операторите) на софтуера съгласно сключените с тях трудови или граждански договори, присвоената роля/роли и периода на активност за всяка от присвоените роли.

· След като веднъж е свързан касовия апарат, той не трябва да се ползва повече в ръчен режим.

· Веднъж финализирана продажба, не може да бъде редактирана. Може само да бъде сторнирана.

· В СУПТО софтуера нищо не се изтрива и не изчезва. Имате възможност да анулирате част от операциите или номенклатурите , но софтуерът ги запазва като анулирани. Функция изтриване на запис не е предвидена за нито една номенклатура която се съхранява в базата данни.

· СУПТО софтуера пази история на т.н. частично анулирани продажби. Т.е когато е започната продажба и към нея е добавен артикул и след това този артикул е премахнат от продажбата - софтуерът го запазва като го маркира като ‚неактивен/анулиран‘.

Дори да не виждате записите които сте деактивирали, поради вашите права за достъп, записът ще е видим през администраторския или одиторския профил обслужващ НАП.ЦЕНИ :

Това е значителна инвестиция и за нас. Едновременно с удължаване на сроковете постоянно се променят и условията на наредбата, което ни кара постоянно да преработваме готовия продукт., а отговорностите са огромни, така че не можем да си позволим да издържим на ценовия диапазон на старите ни продукти . Продукта ще може да се ползва само като 'софтуер като услуга' - срещу абонамент. Това което ви гарантираме е, че цената ни е ОТКРИТА, няма скрита поддръжка например или др. такси, които задължително трябва да се плащат допълнително. Няма и първоначална такса за закупуване на лиценз. В абонамента освен наем за продукта е включена, дистанционна поддръжка и актуализации, което означава че при необходимост от техническа поддръжка такава ще ви бъде оказана дистанционно, без да заплащате допълнително за услугата. Цените са както следва :
      - При заплащане за 12 месеца. -14.80 лв./месец без ддс ( общо за годината 177.60 лв без ДДС ) - Цена за *допълнителни лицензи 4.80 лв./лиценз/месец без ддс.** - Плащате сумата за цялата година, но цената е по ниска
      - При заплащане за по малък от 12 месеца период, абонамента е 24.80 лв./месец без ддс. - Цена за *допълнителни лицензи 8.80 лв./лиценз/месец без ддс. **  - Можете да заплащате за 1 или няколко месеца, но цената е по висока.

БЕЗ ПЪРВОНАЧАЛНО ЗАКУПУВАНЕ, БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ, С ВКЛЮЧЕНА ДИСТАНЦИОННА ПОДДРЪЖКА

* Допълнителни лицензи - ако същата фирма използва софтуера от няколко компютъра.
** За всички суми се начислява ДДС и се издава данъчна фактура.

Клиенти с активен абонамент за програмните продукти ФАКТУРИ или СКЛАД ще могат да преминат към СУПТО 2020, ако решат, като остатъка от абонамента им ще бъде приспаднат от абонамента за СУПТО. Предвиждаме и данните за клиентите и артикулите/услугите да могат да бъдат прехвърлени в новият продукт.

Фискални устройства с който новият софтуер ще има връзка като за начало, ще са на фирмите:
ДЕЙЗИ, ДАТЕКС, ТРЕМОЛ и ЕЛТРЕЙД

Регистрирайте се за да ви изпратим съобщение, когато продукта е готов.
Вашата регистрация ще ни помогне да видим кои фискални устройства са предпочитани за да наблегнем на тяхната интеграция.
e-mail (задължително поле):
Касов апарат, от кой производител ще ползвате ? :
Въведете кода :
Антиспам код  
Приемам личните ми данни да бъдат използвани за изпращане на еднократно съобщение относно продукт СУПТО 2020,
съгласно декларацията за поверителност на този сайт.
 
РЕГИСТРИРАЙ ME

България
София 1111
ул.Манастирска 1Б, вх.А, офис 2
тел.: +359 2 9719930
+359 88 9265535, +359 2 9995025
с цел подобряване на обслужването - всички разговори се записват.
e-mail: двоен клик за дa видите
работно време :
понеделник-петък
09:00-12:00, 13:00-18:00
Срещи в офиса - само след уговорен час.
Условия за ползване

Декларация за поверителност

Лицензионно споразумение

Ключови термини

FaceBook        FaceBook       FaceBook

Copyright © 2004-2020, ProSystems Ltd

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Политика за използване на бисквитки